Etwinning projeleri kapsamında hazırlanan “ Geri Dönüşümden Oyuncaklarım, Kumbaramda Saklı Paralarım” adlı proje okullarda hayata geçti.
Minik Öğrencilerin doğa, hayvan ve çevre sevgisi güçlendirilirken, süreçte eğlenerek tasarruflu olmaları da sağlandı.
Çağlayan İlkokulundan Hasan Hüseyin Özkan’ında bulunduğu proje hakkında şunları kaydetti. “ Atıkların çöp olarak görülmemesi ve değerlendirilmesi, dünyamız için büyük önem taşımaktadır. Ne yazı ki günümüz dünyasında çevre bilinci yeteri kadar öneme kavuşabilmiş değildir. Bu sebeple gelişen ve değişen dünyamıza daha bu yaşlarda öğrencilerimizde çevre bilinci oluşturarak katkı sağlamamız büyük önem taşımaktadır. Proje ile öğrencilerimizde doğa sevgisi gelişti, artık her şey çöp olarak görmüyorlar ayrıştırıyorlar, atıkları geri dönüşüm kutularına atıyorlar, hatta fikirleri doğrultusunda bu kutulardan malzeme alarak değişik materyaller tasarlayabiliyorlar diyen Özkan; farklı şehirlerde görev yapan öğretmenler olarak e twinning platformu sayesinde bir araya geldik, projemizin yol haritasını belirlemek amacıyla ve sürdürülebilir açısından her ay düzenli olarak toplantılar gerçekleştirdik. Ekim ayında başlayan projemizin tanıtımını yaparak okullarımızda proje merkezleri oluşturduk. İlk etapta öğrencilerimiz velileri ile birlikte atık malzemelerden tasarruflu olmalarını sağlamak amacıyla kumbaralar tasarladık. Daha sonra ayda iki kez farklı türden atık videolar izledik ve birer adet gene atık malzemelerden oyuncaklar tasarladık. Düzenli olarak web 2.0 destekli oyunlar ile öğrencilerimiz eğlenerek kalıcı öğrenmeler gerçekleştirdik. Proje sonunda ise atık malzemelerden yapılan oyuncaklar okulumuzda sergilenerek ödül töreni gerçekleştirdik öğrencilerimize madalya ve sertifikalarını takdim ettik. Bu süreçte bizlere katkılarından dolayı değerli velilerimize de teşekkür belgelerini takdim etmeyi unutmadık. Okulumuzda sergilenen oyuncaklar son olarak kardeş okul olarak belirlediğimiz Rüstem Paşa İlkokulu anasınıfı öğrencilerine projede yer alan öğrencilerimiz tarafından hediye edildi. Bu sayede öğrencilerimizde yardımlaşma, paylaşma duygularını da pekiştirmiş olduk. Proje sonunda çevreye duyarlı doğayı seven ve koruyan, tutumlu olmayı bilen bireyler olduk. Öğrenciler kendilerini daha iyi ifade eder konuma geldiler ve özgüvenleri arttı. Ortaya yeni bir ürün koymalarıyla yaratıcı düşünmeleri sağlandı. Artık problem durumundan kaçınmak yerine çözüm odaklı düşünmeye başladılar, sürece aileleri de dahil ederek aile içi iletişimi güçlendirmiş olduk” dedi.
Proje kapsamında öğrenciler hayal güçlerini, yaratıcı güçlerini kullanarak hayata geçirdikleri oyuncaklarını sergileyerek örnek teşkil ettiler. Bu projede yer alan öğretmenler, öğrenciler ve veliler birlikte başarıya imza attılar.